爱技术

找回密码
 注册会员

QQ登录

只需一步,快速开始

微信登录

微信扫一扫,快速登录

搜索
查看: 245|回复: 2
收起左侧

[分享] 刷机出现的怪异问题Egold inconsistency解决

[复制链接]
发表于 2006-6-14 00:03:35 | 显示全部楼层 |阅读模式

马上注册,结交更多好友,享用更多功能,让你轻松玩转社区。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?注册会员 微信登录

x
我和下列的毛病是一样的。点击START后弹出如对话框内显示的问题:
查了网上,只有一个德国网站说到此问题了:
http://www.voip.gsm.pl/art_8217.html
不过这个德国网站偶看不懂啊。
哪位兄弟知道是怎么回事吗?
原文如下:

Egold inconsistency;
BootCore inconsistency;
Variant inconsistency;
Rolf inconsistency;
Do you want to continue?

co mam zrobic? czy jest to zwiazane z tym ze caly soft w modzie XAN jest na
karcie mmc a przy instalacji W14 karte sie wyjmuje?

prosze o odpowiedz i z gory dziekuje
pozdrawiam

Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:13 pm (Robert Mr.Freak)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

--------------------------------------------------------------------------------

Witam serdecznie... czy w Winsupie zaznaczyles wszystkie opcje w oknie
po lewej stronie? i w srodkowym wszystkie skip?
Pozdrawiam
Robert

Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:16 pm (mikee)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

--------------------------------------------------------------------------------

Tak, wyszstkie opcje zostaly zaznaczone.
Co robic?

pozdrawiam

Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:17 pm (Robert Mr.Freak)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

domyslam sie ze chcesz oddac telefon do serwisu i dlatego zmieniasz
oprogramowanie? na jaka siec masz simlocka?
Pozdrawiam
Robert

Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:19 pm (mikee)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

nie, nie chce go do serwisu oddawac,
poprostu to oprogramowanie mi nie pasuje i chce wrocic do poprzedniego.
Nie ma simlocka.

pozdrawiam

Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:24 pm (Robert Mr.Freak)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

Użytkownik mikee napisał:

Sprobuj moze zdobyc innego Winsupa...np.na www.symbianonline.com
znajdziesz sprawdzona fw14.Wgrywalem go wielokrotnie jednak ja uzywam 14
by Xan i jest rewelacyjna:themes mozliwa zmiana ikonek w menu inne
dzwonki budzika kalendarza...
Pozdrawiam
Robert

Wysłany: Nie Maj 08, 2005 9:28 pm (mikee)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

Tak,, tylko jedna wada jest to ze sie instaluje na karcie
a nie w pamieci telefonu. a to mi glownie przeszkadza.
pozdrawiam

U&#380;ytkownik "Robert Mr.Freak" <freak502usunto@tlen.pl> napisa&#322; w wiadomo&#347;ci
news:d5lpb2$3f0$1@nemesis.news.tpi.pl...

U&#380;ytkownik mikee napisa&#322;:

Sprobuj moze zdobyc innego Winsupa...np.na www.symbianonline.com
znajdziesz sprawdzona fw14.Wgrywalem go wielokrotnie jednak ja uzywam 14
by Xan i jest rewelacyjna:themes mozliwa zmiana ikonek w menu inne dzwonki
budzika kalendarza...
Pozdrawiam
Robert

Wys&#322;any: Nie Maj 08, 2005 9:33 pm (Robert Mr.Freak)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

Cos mi sie wydaje ze jest na to sposob.... aby 14 by Xan dzial z pamieci
telefonu.Tylko na karcie pamieci nie zajmuje duzo miejsc przez co w
telefonie zostaje wiecej wolnego miejsca na inne aplikacje ale wybor
nalezy do Ciebie
Pozdrawiam
Robert

Wys&#322;any: Nie Maj 08, 2005 9:38 pm (MooNTER)    Temat postu: [SX1] Zmana softu - Problem, z McLarena by Xan na W14

mikee blagajac o zaliczenie z news:d5lo8s$olg$1@nemesis.news.tpi.pl
wycedzil te oto slowa:

co mam zrobic? czy jest to zwiazane z tym ze caly soft w modzie XAN jest
na karcie mmc a przy instalacji W14 karte sie wyjmuje?

nie wiem co to ten W14 ale jesli to zwykly svn14 to ja wgrywalem bez
wyciagania mmc (tak samo z reszta jak svn15)

--
Pozdrawiam
MooNTER
"Bo jedyne co mam to zludzenie,
ze moge miec zaliczenie..."

antena paraboliczna. Co kupi&#263;?. 1069 do konca roku. WELLER. Dwa kana&#322;y ISDN - pakiet Nocny. Antena Millenium. Prawo telekomunikacyjne: Powtórka drugiego czytania ( Onet). mBox. Linksys Wap11 v2.6 i du&#380;y problem.. aparaty. Problem z wysylaniem MMS, ERA, Siemens.. NOKIA 6310 jak nowa. Dlugosc sms-a sony ericsson p-800. sprzedam se t610. G-Space R230 + Bluetooth. [simlock]Nokia 6610i. Sprzedam nowy Samsung E300 z Mp3 Yepp 55 lub bez. modem analogowy a ISDN. [Tele 2] W kwestii 115 z&#322;. Soft najnowszy do 6310i szukam..... Stopnie na metry. [PPC, loox720] Gdzie kupic kabel do hosta USB ???. Brak Obrazu w MT50. Regulacje nt. numerów geograficznych. Czy kabel DKU-2 dziala z Nokia 3100??. Sony CMD-J7 za 150. WLAN, prospa o pomoc w wyborze sprzetu i ocene sieci.. UMP a MapSource ?. bramka sms do londynu. Sprzedam telefon Sony Ericsson T68i + kabura Samso nite + no. Szukam mapy..... Jaki telefon do Looxa. Audi A8 '97 rok - skad mapy do gps?. nokia 2650 - problem klapkowy. kupi&#281; 3510i Warszawa.
   Forum www.voip.gsm.pl Strona G&#322;ówna -> GSM Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

OKI VoIP-TA konfiguracja ... | 1cd | gpsmap 60cs - sonda.... | Propozycja w Orange - czego ozekiwa&#263; | ma&#322;y zasi&#281;g i naprawa radia w szczecinie | Problem z instalacj&#261; Destinator 6 | Techtop USB-P7K | waypont google earth | srednica/wysokosc glosnika do onwy grubej? | Co s&#261;dzicie na temat tego radia cb???? | Kupi&#281; tanie CB i ant. samochodow&#261; | Hurt Telefony | Nokia 6310i - IDEALNY STAN [ALLEGRO] | Poszukuj&#281; Isilo pod Symbiana60 | Rozlany wyswietlacz w holux-sie | destinatorPN, problem z instalacj&#261; | Uniden 520 szybka 19 przepis v1.0 | [allegro.pl] Do&#322;adowania Era Tak Tak 150 za 135, 100 za 90.. | jak zamienic tracka na route? | Pi&#261;tki, zera i radio z Francji |
Po_wered by php_BB &copy; 2001, 2002 php_BB Group
[ Kontakt z autorem strony: admin at voip.gsm.pl ]

[ 本帖最后由 konyeth 于 2006-6-14 08:33 编辑 ]
发表于 2006-6-14 07:41:48 | 显示全部楼层
是不是不同版之间的刷机?全部勾选没……
回复 支持 反对

使用道具 举报

楼主| 发表于 2006-6-14 08:33:05 | 显示全部楼层
问题解决:
是我的小键盘拿下来用水洗了。
结果洗完后只是用毛巾擦了擦。
其实水还是很多。
装好后,水造成了小键盘按键互联。
重拆后用吹风机吹干就可以了。
回复 支持 反对

使用道具 举报

您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册会员 微信登录

本版积分规则

小黑屋|Archiver|手机版|爱技术 ( 沪ICP备08115260号-3 )

GMT+8, 2025-8-6 04:16